אודות האיגוד

האיגוד נוסד והחל את צעדיו הראשונים בשנת 2015, כמרכז וירטואלי ביוזמתן של המייסדות ארמת ארנהיים-שרון יחד עם פנינה ארנטל וד"ר טלי לנדאו, אשר היוו את הוועד המנהל של "מרכז הקול הישראלי". עד שנת 2019 הצטרפו אנשי מקצוע נוספים, ובשנת 2019 קיבל מרכז הקול הכרה רשמית כשלוחה של הארגון האמריקאי לווקולוגיה. לצורך הקמת השלוחה באופן רשמי, הצטרפה חברה רביעית לוועד המנהל של המרכז, הגב' מוריה אור.

בשנת 2019 התקיים אירוע הווקולוגיה הבינלאומי הראשון בארץ בשיתוף עם בית הספר למוזיקה רימון, ובשנת 2020 התקיים האירוע השני בהשתתפות פרופ' אינגו טיטצה. לאור הצורך למסד את פעילות המרכז, החליטו בשנת 2020 חברות הועד המנהל של המרכז לחבור לארגון גג של העמותה ע"ש פליציה בלומנטל* ולפעול במסגרתו וכחלק ממנו.

בשנת 2021 הוחלט על הקמת "איגוד הקול הישראלי", תוך שימוש בתשתית הראשונית שהוקמה במסגרת מרכז הקול. בשלב זה (אפריל 2021) פועל הועד המנהל הזמני של האיגוד לקיום בחירות ראשונות, המתוכננות לשנת 2022. למען מטרה זו הצטרפו לוועד המנהל נציגי איגוד הלרינגולוגים (ד"ר עדי פרימוב וד"ר יונתן להב), נציגי אגודת קלינאי התקשורת (פרופ' עופר אמיר והגברת שרי לוטם) והגב' טל אמיר-פרנקל ומר יעקב ליברמן, בנוסף לחברות הוועד המנהל המקורי, כאשר הגב' ארמת ארנהיים שרון מכהנת כיו"ר זמנית. יש לציין במהלך השנים הראשונות התקבלה עזרה רבה בארגון תכנים ותמיכה מערכתית.  נבקש להודות גם לעידן ליברמן, תמר שרק, יובל בילגוראי, ענת זית, חני לרנר ורבים נוספים!

תחום הקול וה"ווקולוגיה" הוא הרבה מעבר לביקור שגרתי אצל רופא א.א.ג. ודורש התמחות רפואית גם בקרב הרופאים, הקלינאים וגם בקרב מורי פיתוח קול או מאמני קול. על מנת שאנשי מקצוע בתחום, מטפלים ומטופלים, יוכלו להתפתח יחד ולהעלות את הרמה המקצועית הקמנו את האתר הזה ואנחנו ננסה למלא אותו בכמה שיותר ידע והפניות חשובות.

כבר היום יש צוותים הפועלים יחד במסגרת האיגוד, צוות המייעץ ומטפל במקרים שונים של קול. זהו מודל שיתוף פעולה בעל חשיבות במעלה ראשונה אשר מתרחב למעגלים רבים בארץ.

קצת על PAVA – PAN AMERICAN VOCOLOGY ASSOCIATION

ארגון הווקולוגיה האמריקאי הוקם ע"י המדען ד"ר אינגו טיטצה, אבי הווקולוגיה אשר ידוע על אין ספור מחקרים פורצי דרך וספרים אשר שינו את הדרך בה אנו מבינים את הקול האנושי. חברי הארגון באים מדסיפלינות שונות, מהעולם הרפואי, המדעי והפארא רפואי. ווקולוגיה זה חקר הקול ושיקום הקול בראייה רחבה ודגש על שיתוף פעולה. חיבור בין זמרים, מורי פיתוח קול ועולם הרפואה והמדע אשר מפרה ומעמיק את כל תחום המחקר והטיפול בקול.

מציאת איש או אשת מקצוע אשר יתאימו לשיתוף פעולה מסוג זה או אשר יתאימו לטיפול בקול שלך זו לא תמיד משימה קלה. השיקולים של בחירת מטפל ורופא והערכת הכישרון שלו/ה לטפל בך, נותרים בתחום אחריות המטופל/ת. על מנת לדעת איך בדיקת וידאו סטרובוסקופיה צריכה להיראות, כדאי לצפות בסרטון זה וגם סרטון זה, כך תדעו מה איכות הבדיקה וההליך הרפואי המצופה בעת בחירת רופא מטפל/ת.

ניתן להיכנס למאגר המרכז ולהכיר אנשי ונשות המקצוע בעלי הכשרות בתחום הקול.

המייסדות והועד המנהל של איגוד הקול הישראלי

ארמת ארנהיים-שרון