טיטצה מגיע מעולם הפיזיקה והמכניקה, בנוסף החיבור שלו לעולם הקול הביא להמון תגליות חשובות ומרתקות.
בכתבה קצרה זו נציג כמה עקרונות חשובים אשר טיטצה הציג במחקר ב 2006. לפני שהחלו מחקרים אשר מיישמים את טכניקת הקשית ומשווים אותה לטכניקות אחרות, טיטצה הציג את ההגיון והמדע אשר עומד מאחורי הרעיון הכללי של מסלול קול עם חסימה חלקית. באנגלית:
SOVT – Semi Occluded Vocal Tract
הרעיון אשר עומד מאחורי הטכניקה מתייחס ראשית כל לזרם ומתח חשמלי. אימפדנס, סוג של אנרגיה חשמלית, אשר מתקיימת במעגל אנרגיה, למשל בתוך אנרגיה של גלי קול נקראת – עכבה אופיינית.
בנוסף לכך, בתוך חלל התהודה תנועת גלי הקול יכולה להועיל לנו על מנת לייצר גל איכותי של השכבה הרירית (תנועה אופטימלית של שפתות הקול). זאת על ידי ניצול של לחץ האוויר העילי, אשר מעל לגלוטיס (מעל לשפתות הקול בחלל התהודה).
חסימה חלקית של מסלול הקול בחלק הקדמי של שפתות ההגייה (בפה) תעזור להגביר את לחץ האוויר העילי. זה מסביר את האפקטיביות של הרבה תרגילים בסגנון כמו למשל ברבור שפתיים.
כמו כן, התאמה בין פתח הגלוטיס (שפתות הקול) בעת הפקת קול לבין פתח הפה, ינצל בצורה מיטבית את האימפדנס (העכבה / האנרגיה) בתוך מסלול הקול ויעזור גם כן לניצול אופטימלי ובריא של הקול.
כל אלה מסבירים לנו למה למעשה, מבחינה מדעית, התרגילים אשר מייצרים חסימה חלקית של האוויר בחלל התהודה עוזרים לנו בעת הפקת קול ובעת שיקום קול ובניית הרגלים בריאים. אם נלמד לנצל את ה”חשמל” ולווסת את הלחצים המתקיימים בחלל התהודה הדבר יתרום לצליל מהדהד ורטט איכותי יותר בשפתות הקול.
דבר נוסף אשר טיטצה הראה במחקר זה, הוא כי חסימה חלקית לא חייבת להתרחש רק בשפתות ההגייה. שימוש בהיצרות בחלל התהודה ממש מעל הגלוטיס, אסטרטגיה אשר זמרים וזמרות ישתמשו בה לעיתים קרובות, ינצל גם כן את האנרגיה של מסלול הקול בצורה מיטבית. זוהי אסטרטגיה שנוכל להיכנס אליה בהזדמנות אחרת הידועה גם כ”רינג”.
למידע נוסף על המחקר הזה כנסו ללינק הזה